Opleidingen

Welke opleidingen en trainingen zijn er?

De nascholing moet natuurlijk leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de Richtlijn. Maar het is ook belangrijk dat de nascholing aansluit op de behoefte van de chauffeurs en de werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement zal opleveren.
Er is veel keuze in het aanbod van opleidingen en trainingen. Chauffeurs hoeven dus niet persé terug naar de schoolbanken, maar kunnen hun individuele nascholingsprogramma ook zeer praktijkgericht invullen. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing chauffeurs minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen, waarvan zij zelf 2,5 uur actief rijden.

De nascholing kent overigens geen examenplicht, het gaat om het volgen van opleidingen en trainingen. Ook als een opleiding of training een examen kent en dit wordt niet gehaald door de deelnemer, dan telt de urenwaarde van de desbetreffende opleiding wel mee voor de nascholing. Er geldt wel een aanwezigheidsplicht voor opleidingen die voor de nascholing zijn geselecteerd.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en onze dienstverlening op het gebied van de Richtlijn Vakbekwaamheid? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of klik hier om brochures over de Richtlijn Vakbekwaamheid aan te vragen.